Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Νοέμβριος 29, 2015 1:04 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Κάθε Σχολείο, μία Βιβλιοθήκη»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ Ή ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΕ επιστολή που έχει ήδη αναρτηθεί και στο site του Δήμου μας, την οποία απέστειλε και σε εμάς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Γιώργος Κυριακόπουλος και στο πλαίσιο της εγκαινίασης, από το Δήμο, του προγράμματος «Κάθε σχολείο, μία βιβλιοθήκη», προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει βιβλία τα οποία απευθύνονται στα παιδιά, «βάζοντας» όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «έτσι ο κάθε ένας, ένα μικρό λιθαράκι στον πυλώνα του πολιτισμού μας, την Νέα Γενιά».

Αξίζει, πιστεύουμε, να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια αυτή. Σίγουρα, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουμε παιδικά βιβλία, τα οποία είτε έχουν μείνει μόνιμα στα ράφια των βιβλιοθηκών μας, είτε είναι «πεταμένα» σε μια αποθήκη. Τα βιβλία αυτά μπορούν να αποτελέσουν τμήμα μιας άλλης βιβλιοθήκης, αυτή τη φορά σχολικής, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων, τα παιδιά μας, θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Έτσι, καλούμε και εμείς με τη σειρά μας, όποιον ενδιαφέρεται να ανταποκριθεί σ’ αυτή τη πρόσκληση του κ. Αντιδημάρχου, να προσφέρει τα παλαιά παιδικά του βιβλία στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, όπου υπεύθυνη για τη συλλογή τους είναι η Κα Μαρία Βαρδαβά. Το τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί της, είναι: 210-9593528, ενώ το e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι: vivliothiki@kallithea.gr.

Ολόκληρη η επιστολή – πρόσκληση του κ. Κυριακόπουλου, έως ως ακολούθως:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Καλλιθέα 20/11/2015

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Διεύθυνση: Μαντζαγριωτάκη 76, 17676

Τηλ.: 2132070318

Fax.: 2132070333

O Δήμος Καλλιθέας εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Κάθε σχολείο, μια βιβλιοθήκη».

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, στοχεύουμε στην ενίσχυση των Δημοτικών Σχολείων με βιβλία, ώστε να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις βιβλιοθήκες τους και όπου αυτές δεν υπάρχουν, να τις δημιουργήσουμε.

Ευελπιστούμε ότι, με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα ενώ ταυτόχρονα θα δώσουμε στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό ένα εργαλείο που, δυστυχώς, λείπει από την πλειοψηφία των σχολείων.

Αρωγός της προσπάθειας αυτής, είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλλιθέας, η οποία και θα παραχωρήσει λογοτεχνικά συγγράμματα, εκπαιδευτικό υλικό και βιβλία στη σχολική κοινότητα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να συμβάλλουν στο έργο αυτό, προσφέροντας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη βιβλία τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, βάζοντας έτσι ο κάθε ένας, ένα μικρό λιθαράκι στον πυλώνα του πολιτισμού μας, την Νέα Γενιά.

Ευχόμαστε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή, στηρίζοντας παράλληλα τις δράσεις του Δήμου μας.

Υπεύθυνη είναι η κ. Μαρία Βαρδαβά (τηλ. Επικοινωνίας 2109593518 και email: vivliothiki@kallithea.gr)

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο,

όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, πρέπει να έχουν τη Βιβλιοθήκη τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «Κάθε Σχολείο, μία Βιβλιοθήκη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ Ή ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «Κάθε Σχολείο, μία Βιβλιοθήκη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ Ή ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ Rating: 0
scroll to top