Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 17, 2015 4:14 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Οι δεσμεύσεις γίνονται πραγματικότητα

ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

 ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ – δεσμεύσεις του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πλατεία Δαβάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Καλλιθεατών για το είχε κάνει έως τότε και για το τι επρόκειτο να κάνει στο προσεχές μέλλον η νέα Διοίκηση του Δήμου μας ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, αρχίζουν, σιγά – σιγά, να πραγματοποιούνται.

Στο μέγιστο πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης μας, όπου το ρητό «η καθαριότητα είναι η βιτρίνα της πόλης», βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και στη δική μας, η Δημοτική μας Αρχή, παρά τις τεράστιες ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, έχει αρχίσει να παρεμβαίνει σιγά – σιγά μεν, αλλά δραστικά και στοχευόμενα δε, και η κατάσταση στους δρόμους της πόλης μας ήδη βελτιώνεται. Η παρουσία των απορριμματοφόρων στους δρόμους είναι τακτικότερη, οι πλατείες και τα περισσότερα σημεία καθαρίζονται σε καθημερινή βάση, ενώ ήδη ο Δήμος μας, στην προσπάθειά του να ενισχύσει τη συμμετοχή όλων μας στην προστασία του περιβάλλοντος, εγκατέστησε και ένα νέο αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης, υψηλής μάλιστα τεχνολογίας, στην πλατεία Δαβάκη, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχός μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, που παρέστη στην εγκατάσταση του μηχανήματος, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι: «η ανακύκλωση είναι κατ’ αρχήν μια υπόθεση των πολιτών. Από τον πολίτη εξαρτάται εάν θα επιτύχει η θα αποτύχει ένα σύστημα ανακύκλωσης. Εμείς, στο Δήμο Καλλιθέας, έχουμε ως προτεραιότητα την ανακύκλωση, κάνοντας μια νέα αρχή στον τομέα της καθαριότητας. Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι βέβαιος, ότι εάν θέλουμε να υπάρξει ανακύκλωση στη χώρα, η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι καθοριστική, ερχόμενοι – αν χρειαστεί – και σε σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις και κατεστημένα συμφέροντα».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Τοπικής Ανάπτυξης της πόλης μας, κ. Μανώλης Κωστάκης, συμπλήρωσε, ακολούθως ότι: «στόχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Καλλιθέας, είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αυξανόμενη δραστηριότητα των δημοτών στα περιβαλλοντικά θέματα. Η έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών – δημοτών στα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου μας, θα αποτελέσει το βήμα για να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές».

Σίγουρα όλα αυτά, δεν είναι αρκετά για να λυθεί οριστικά το μέγα πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη μας, αλλά, όπως μπορεί εύκολα και καλόπιστα να αντιληφθεί ο καθένας μας, η Δημοτική μας Αρχή είναι αποφασισμένη να πράξει ότι χρειάζεται και ήδη έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Χρειάζεται, όμως και τη συμμετοχή και τη βοήθεια από όλους μας. Από όλους εμάς, που ζούμε εδώ στην Καλλιθέα, που μεγαλώνουμε εδώ, εμείς και τα παιδιά μας, που αγαπούμε, αν μη τι άλλο, τη γειτονιά μας και την πόλη μας και που καλούμαστε, όλοι μας, να απαντήσουμε στο μέγα ερώτημα, «τι έχουμε κάνει έως τώρα, ή τουλάχιστον, τι κάνουμε τώρα, αυτή τη στιγμή, ο κάθε ένας από εμάς, για να βελτιωθεί, αν όχι να εξαλειφθεί το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη μας;».

Η ανέξοδη και η εκ του ασφαλούς κριτική, καθώς και η μεταφορά ευθυνών στους… άλλους, είναι η εύκολη λύση. Με την άλλη, τη δυσκολότερη λύση, αυτή της ενεργού συμμετοχής όλων μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος και της από μέρους μας ένδειξης σεβασμού προς εαυτόν, γείτονες και συνδημότες, τι γίνεται;

Δεν είναι, νομίζουμε, λίγες οι περιπτώσεις που ενώ συνεργεία του Δήμου έχουν περάσει από μια γειτονιά και την έχουν καθαρίσει, μετά από πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτή να έχει βρωμιστεί, είτε με νέες παράνομες και αυθαίρετες κοπές δέντρων και την εκ νέου τοποθέτηση των κομμένων κλαδιών σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της, είτε με την τοποθέτηση κάθε είδους υλικού, από παλαιά άχρηστα έπιπλα ή οικιακές συσκευές ή σπασμένες πόρτες και παράθυρα, όχι μόνο δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια ή και κατά μήκος των οδικών αρτηριών της πόλης μας.

Όπως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο πάσα εις διανέμει φυλλάδια ή αναρτά αφίσες οπουδήποτε αρέσκεται, χωρίς να λογαριάζει και να λογοδοτεί σε κανένα. Αλήθεια, η Δημοτική μας Αρχή θα λάβει, επιτέλους, μέτρα έτσι ώστε να σταματήσουν, το λιγότερο, να διαφημίζουν κάποιοι συγκεκριμένοι γνωστοί επιχειρηματίες τον… Καραγκιόζη, με το να αναρτούν, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, αφίσες στις εισόδους των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων; Ή δεν βλέπει, κωφεύει και στηρίζει τις παράνομες αυτές πράξεις τους; Όχι τίποτε άλλο, αν ισχύει το δεύτερο, τότε να της ζητήσουμε και εμείς να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει στο να διαφημίσουμε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τη νέα μας προσπάθεια και τη νέα μας ηλεκτρονική εφημερίδα…

Κρίνουμε εκ νέου περιττό να αναφερθούμε στους «φιλόζωους» της πόλης μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων εξακολουθούν, σε επίσης προκλητικό βαθμό, να αδιαφορούν για τους συνδημότες τους αφήνοντας τα κατοικίδιά τους να βρωμίζουν με ακαθαρσίες, από πλατείες, δρόμους και σοκάκια, μέχρι και προαύλιους χώρους Σχολείων και Ιερών Ναών.

Η καθαριότητα μιας πόλης και δη του 7ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, δεν επιτυγχάνεται με συντονισμένες ή σπασμωδικές, έστω, κινήσεις μίας Δημοτικής Αρχής. Επιτυγχάνεται μόνο με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή όλων όσοι την κατοικούν. Όλων όσοι την αγαπούν. Από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο κάτοικο – πολίτη της.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Οι δεσμεύσεις γίνονται πραγματικότητα ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ  ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ – δεσμεύσεις του Δημάρ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Οι δεσμεύσεις γίνονται πραγματικότητα ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ  ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ – δεσμεύσεις του Δημάρ Rating: 0
scroll to top