Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 27, 2015 4:55 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Ελληνική Εποποιία 1940 – ΄41»

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ

ΜΙΑ λαμπρή εκδήλωση, με θέμα την Ελληνική Εποποιία 1940 – ’41, πραγματοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων της Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, το οποίο βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Από νωρίς, η μικρή για την περίσταση, αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, γέμισε ασφυκτικά από γονείς, κηδεμόνες, παππούδες, γιαγιάδες και φίλους, οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν και να καμαρώσουν από κοντά, τις πρωταγωνίστριες και τους πρωταγωνιστές της ζωής μας, τα παιδιά μας, τα οποία, με αστείρευτο ταλέντο, κέφι και στεντόρειες φωνές, απάγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, αλλά και απέδωσαν καταπληκτικά τους ρόλους τους στα θεατρικά που παίχθηκαν.

Την εκδήλωση, ως είθισται, «άνοιξε» ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κουφόπουλος, ο οποίος, αφού πρώτα ανέγνωσε τον χαιρετισμό που απηύθυνε, έπ’ ευκαιρία της αυριανής Εθνικής μας Εορτής ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, συμπλήρωσε και ο ίδιος τον χαιρετισμό με δικές του σκέψεις, τονίζοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Ο στόχος του Σχολείου, δεν είναι μόνο να μάθουμε γράμματα. Είναι να δώσει αρχές και αξίες. Να δώσει το νόημα της ανθρώπινης διάστασης, πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορεί να το δώσει οποιοσδήποτε άλλος θεσμός. Γι’ αυτό, λοιπόν, παιδιά και γονείς, θα πρέπει να στεκόμαστε με μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι σ’ αυτή τη λειτουργία που επιτελεί το Σχολείο. Το λέω γιατί, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση. Λέει κάποιος, γιατί να μάθω γράμματα, τι θα μου προφέρουν, άνεργος θα μείνω. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα γράμματα δεν θα μαθαίνεις για να βρεις ένα επάγγελμα μόνο. Είναι και αυτό μια λειτουργία. Τα γράμματα τα μαθαίνουμε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Για να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους γύρω μας».

Στο video που ακολουθεί μπορεί να δει και να ακούσει ο καθένας μας, ολόκληρο τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κουφόπουλος.

Αμέσως μετά, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των σημαιοφόρων και των παραστατών, τόσο στην αυριανή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όσο και στην αντίστοιχη της 25ης Μαρτίου 2016.

Ακολούθως, τον… λόγο έλαβαν οι μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων της Τετάρτης τάξης του Σχολείου, μαζί με την εξαίσια Χορωδία, οι οποίοι, για πάνω από 1 ½ ώρα, απέδωσαν, μοναδικά, ρόλους, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια, αποσπώντας, καθόλα άξια και δίκαια, το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Η εξαίσια αυτή εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάζονταν, σε video wall, φωτογραφίες και δημοσιεύματα της εποχής, ενώ η Χορωδία τραγούδησε και ένα διάσημο ιταλικό τραγούδι, που υμνεί την Αντίσταση, το Bella Ciao”.

Μόνο συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στην όλη εκδήλωση, καθώς και στις Εκπαιδευτικές τους Κυρίες Αγγελική Κουτσογιαννάκη, Δήμητρα Μόσχοβη, Βαρβάρα Κολιούση και Μαίρη Λυριτζή, οι οποίες φρόντισαν για την καθόλα άρτια εκδήλωση.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, με πολλούς από τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες της όλης εκδήλωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

 

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Ελληνική Εποποιία 1940 - ΄41» ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΜΙΑ λαμπρή εκδήλωση, με θέμα την Ελληνική Εποπο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Ελληνική Εποποιία 1940 - ΄41» ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΜΙΑ λαμπρή εκδήλωση, με θέμα την Ελληνική Εποπο Rating: 0
scroll to top