Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 26, 2015 5:11 μμ A+ / A-

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

30 χρόνια Ποντιακό Τριήμερο

ΦΕΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 25, 26 ΚΑΙ 27/09/2015

        

30 ΧΡΟΝΙΑ ζωής, συμπλήρωσε φέτος, το Ποντιακό Τριήμερο που διοργανώνει, κάθε χρόνο, ο Παμποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας «η Αργώ», με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Η έναρξη του Ποντιακού Τριημέρου – θεσμού, πλέον, για την πόλη μας, αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2015,  στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου και Φιλάρετου), το οποίο γέμισε, κυριολεκτικά, από μέλη και φίλους του ιδιαίτερα αυτού Ποντιακού Συλλόγου μας.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε, δυστυχώς, με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η προσέλευση των μελών και φίλων του Συλλόγου ήταν αθρόα και συνεχής, με προβολή φωτογραφιών από παρελθούσες δραστηριότητες του Συλλόγου και με τα μικρά μέλη του να εύχονται, με ένα ιδιαίτερα εύστοχο για την περίσταση τραγούδι, τα Χρόνια Πολλά στον Σύλλόγο τους.

Ακολούθως, εκ μέρους της Νεολαίας του Συλλόγου, αλλά και των Γονέων των μικρών παιδιών που τραγούδησαν, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σοφιανίδης και Μαρία Λιμπιτζίδου.

Τελευταίος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, κ. Χριστόφορος Σοφιανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε «η Αργώ», τονίζοντας χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα: «Το Ποντιακό Τριήμερο φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής. 30 χρόνια ζωής μίας πάρα πολύ δύσκολης πορείας, διότι είναι μία εκδήλωση που έφερε ρίζες και θεσμοθετήθηκε πια από ένα κενό που υπήρχε γενικά στην Ελλάδα. Δεν είναι μία εκδήλωση που βασίζεται σε μία θρησκευτική μας εορτή, δηλαδή να γίνεται ένα πανηγύρι για να το βλέπει ο κόσμος, δεν είναι εκδήλωση από κάποιο ιστορικό γεγονός, είναι εκδήλωση που ξεκίνησε από έναν φορέα ώστε να αναδειχθούν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα – εκκρεμότητες ιστορικές που έχει ο Ελληνισμός και ιδιαίτερα ο Ποντιακός Ελληνισμός. Και οι εκκρεμότητες αυτές ήταν η αναγνώριση της Γενοκτονίας που διέπραξαν τα Τουρκοκεμαλικά, ισλαμοφασιστικά καθεστώτα στην Τουρκία. Ήταν το θέμα του Ελληνισμού στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Ήταν τα μαζικά εγκλήματα και οι μαζικές εξορίες του Σταλινισμού στην πρώην Σοβιετική Ένωση τότε, εκείνη την περίοδο, ως μία παρένθεση στην ιστορία της Ένωσης, μιας Δικτατορίας. Ήταν, βέβαια, το νέο προσφυγικό ζήτημα του Ελληνισμού από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που ερχόταν στην Ελλάδα και συναντούσε τεράστια προβλήματα, τα οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν έτυχαν της πρέπουσας προσοχής της Πολιτείας και των Κυβερνήσεων».

Ο κ. Σοφιανίδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.

Αμέσως μετά το πέρας των σύντομων ομιλιών – χαιρετισμών, δόθηκε συναυλία συμφωνικού συνόλου, με σπάνια παρουσίαση και εκτέλεση παραδοσιακών σκοπών και τραγουδιών του Πόντου, καθώς και με άλλα έργα.

Οι Παύλος Τσακαλίδης (λύρα), Λαρίσα Τσακαλίδου (πιάνο), Γεώργιος Αραβίδης (μαέστρος), Ελένη Παπαδοπούλου (soprano), Ευδοκία Μωϋσίδου (soprano), Κόλεβα Λούμποβ (alto), Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (tenoro) και Βασίλης Ασημακόπουλος (basso), έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δίκαια, στο τέλος, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων μελών και φίλων του Συλλόγου.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι, παρουσιάστρια της όλης εκδήλωσης, ήταν η Κα Λίνα Ποζίδου.

Μετά τη συναυλία, παρατέθηκε buffet, στον προθάλαμο του Δημοτικού μας Θεάτρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Κόκουλος, Πέτρος Χατηιωαννίδης και Γεώργιος Κουτσογιάννης, όπως επίσης και ο Αρχηγός της Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Το Τριήμερο συνεχίζεται – καιρού επιτρέποντος – το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015, με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, τόσο στην κεντρική μας πλατεία Δαβάκη (με ώρα έναρξης και το Σάββατο και την Κυριακή, στις 19:30), αλλά και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο (στις 11:00 το πρωί της Κυριακής).

Αναλυτικά μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, να δει παρακάτω το πρόγραμμα.

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 30 χρόνια Ποντιακό Τριήμερο ΦΕΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 25, 26 ΚΑΙ 27/09/2015          30 ΧΡΟΝΙΑ ζωής, συμπλήρωσ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 30 χρόνια Ποντιακό Τριήμερο ΦΕΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 25, 26 ΚΑΙ 27/09/2015          30 ΧΡΟΝΙΑ ζωής, συμπλήρωσ Rating: 0
scroll to top