Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αύγουστος 27, 2015 10:31 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επίσημη επίσκεψη

 ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

             

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Καλλιθέας στην αδελφοποιημένη πόλη του Γκελεντζίκ στη Ρωσία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας.
Στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα, διαπιστώθηκε το ευρύ πεδίο δυνητικών συνεργασιών ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού και συζητήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και των δύο αδελφοποιημένων Δήμων Καλλιθέας – Γκελεντζίκ, ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις στην επίσκεψη που θα ανταποδώσουν ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας του Γκελεντζίκ στον Δήμο μας.

Λίγα ιστορικά στοιχεία για το Γκελεντζίκ

Κατά την αρχαιότητα, στον Κόλπο του Γκελεντζίκ, ιδρύθηκε μια μικρή ελληνική αποικία, με την ονομασία Τορικός. Η όλη περιοχή, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της σημερινής Ρωσίας, εντάχθηκε σ’ αυτή, το 1829, με τη Συνθήκη της Αδριανούπολης.

Γκελεντζίκ, στην κυριολεξία, σημαίνει «λευκές νύφες», καθώς κατά τον 19ο αιώνα, στην περιοχή γίνονταν δουλεμπόριο με Κιρκάσιες καλλονές.  

Σήμερα, το Γκελεντζίκ, είναι ένα θέρετρο με ιαματικές πηγές στο Κράι Κρασνοντάρ στη Ρωσία, που βρίσκεται στον Κόλπο του Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα και ο Δήμος του εκτείνεται σε μήκος 102 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής.

Οι αντιπροσωπίες των δύο αδελφοποιημένων Δήμων.

Άποψη της πόλης του Γκελεντζίκ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επίσημη επίσκεψη  ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ              ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επίσημη επίσκεψη  ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕΝΤΖΙΚ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ              ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας Rating: 0
scroll to top