Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Ιούλιος 10, 2015 11:57 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. Λ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ να συγκαλέσει άμεσα ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, σύσκεψη των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος στη λήψη εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων κοινωνικών συνθηκών, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2015, ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», ζήτησε –όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, 6 μέρες νωρίτερα, ο Δήμος να υψώσει πέπλο κοινωνικής προστασίας για τους δοκιμαζόμενους από την παρατεταμένη κρίση Καλλιθεάτες και να συστήσει:

-Διερυμένο Κοινωνικό Φαρμακείο για τις ανάγκες των δημοτών.

-Κοινωνικό Εστιατόριο, είτε με την προμήθεια μερίδων από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, είτε με τη συνεισφορά εθελοντών.

Παράλληλα, επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μετεξεταστέους, καθώς και προπαρασκευαστικού, για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Γ’ Λυκείου.

«Αν όχι τώρα, που στενάζει οικονομικά ο πληθυσμός, πότε;» είναι το ερώτημα που απηύθυνε και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να σηκωθεί από τις καρέκλες της και ν’ αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Συγχρόνως, ζήτησε τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θα καταγράψει και πάλι τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των αστέγων της πόλης και στη συνέχεια ο Δήμος να φροντίσει για την προσωρινή στέγασή τους.

Εξάλλου, αναφέρθηκε επικριτικά στο γεγονός ότι άλλοι επικεφαλής Παρατάξεων, κατά τις τοποθετήσεις τους, που προηγήθηκαν της δικής του, περιορίστηκαν στο ρόλο του πολιτικού σχολιαστή του προσφάτου Δημοψηφίσματος (ενώ πριν από τη διεξαγωγή του ορισμένοι δεν πήραν καν δημόσια θέση υπέρ του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ) και δεν στάθηκαν καν στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης από πλευράς Δήμου Καλλιθέας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η χώρα και κατ’ επέκταση η πόλη μας δεν αντιμετωπίζουν πολιτική κρίση – όπως υποστήριξαν προηγούμενοι ομιλητές – αλλά βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση. Κι αυτήν πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε!».

Θέμα μαρίνας

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης αναφέρθηκε στο θέμα της μαρίνας Καλλιθέας κι αφού ζήτησε, για μία ακόμα φορά, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να συζητήσει το θέμα αυτό, όπως και το γενικότερο του παραλιακού μετώπου, πρότεινε εκ νέου: Στην ειδική αυτή συνεδρίαση να κληθούν να ενημερώσουν το Σώμα, ο τέως Δήμαρχος Καλλιθέας, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και οι εκπρόσωποι των Ναυταθλητικών Συλλόγων που στεγάζονται εκεί, για το τι έχει συμβεί στην περιοχή από τότε που παραχωρήθηκε η μαρίνα στον Δήμο.

Τέλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι «όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει εισπράξει ο Δήμος Καλλιθέας ούτε ένα ευρώ από τη χρήση της» και ζήτησε «να δοθούν στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για την υπόθεση».

Ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης

 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. Λ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ να συγκαλέσει άμεσα ο Δήμαρχος Καλλιθέ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. Λ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ να συγκαλέσει άμεσα ο Δήμαρχος Καλλιθέ Rating: 0
scroll to top