Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 23, 2015 11:15 μμ A+ / A-

ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εμπάτε Αγόρια στο χορό

Κορίτσια στα τραγούδια…

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΤΟ ΝΕΟ ξεκίνημα της Ομάδας Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου Καλ­λι­θέας, με την πραγματικά αξιοθαύμαστη συνοχή και αρτιότητά της, εξέπληξε αρχικά και ενθουσίασε αργότερα, τους πολυπληθείς Καλλιθεάτες, που έσπευσαν να απολαύσουν το θέαμα, αλλά και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε σαν «Η Μεγάλη Γιορτή» γιορτή του αυθεντικού πολιτισμού μας.

Η Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου Καλλιθέας, παρουσίασε την Κυ­ρια­κή 21 Ιουνίου 2015, στην Πλατεία Δαβάκη, ένα καταπληκτικό Ελληνικό Παρα­δο­σιακό Πρόγραμμα, που περιλάμβανε Μουσική, Τραγούδια και Χορούς, από τα Κύθηρα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Δωδεκάνησα, τη Λευκάδα, τη Σμύρνη, αλλά και την Κων­σταντινούπολη.

Μουσικοί της εκδήλωσης ήσαν ο Τρύφωνας Παπαϊωάννου στο Κλαρίνο, ο Ιάσονας Κτενάς στο Βιολί, ο Γιάννης Σεβαστόπουλος στο Λαούτο και ο Μάκης Σουλελές στα Κρουστά. Στο Τραγούδι ήταν ο Μάνος Σύριος, ενώ την Επιμέλεια των Στολών είχε η Φιλάνθη Μπογέα.

Υπεύθυνος Διδασκαλίας είναι ο Θεόδωρος Τσαλίδης, ο οποίος κάλεσε τους συμ­πολίτες μας – και ιδιαίτερα τους νέους – να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Ομάδας.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Κώστας Ράντος

 

 

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εμπάτε Αγόρια στο χορό Κορίτσια στα τραγούδια… ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΤΟ ΝΕΟ ξεκίνημα της Ομ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εμπάτε Αγόρια στο χορό Κορίτσια στα τραγούδια… ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΤΟ ΝΕΟ ξεκίνημα της Ομ Rating: 0
scroll to top