Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Ιούνιος 30, 2015 12:20 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Περιφορά της Ιερής Εικόνος

ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαραθώνα κ. Μελίτωνα, συμπαραστατούμενου και από πολλούς Ιερείς, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

            Ο μικρός Ναός των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στο συνώνυμο στενό δρομάκι των Τζιτζιφιών, για άλλη μία φορά, «πλημύρισε» από Πιστούς συνδημότες μας. Μικροί, μεγάλοι, γυναίκες και άνδρες, με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, προσήλθαν στον Οίκο του Θεού, αφενός μεν για να συμμετάσχουν στον Αρχιερατικό Εσπερινό, αφετέρου δε, για να ακολουθήσουν την περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της μικρής Ενορίας.

            Μετά το πέρας του Εσπερινού, τον λόγο έλαβε Πατέρας Δημήτριος Καρβούνης, ο καθόλα άξιος αυτός υπηρέτης του Θεού και των ανθρώπων, με την πολυποίκιλη δράση και προσφορά, ο οποίος αναφέρθηκε, εν συντομία, στην μακραίωνη ιστορία του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, που «κοσμεί» την περιοχή από το μακρινό 1903.

            Ακολούθως και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά της Ιερής Εικόνας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στους δρόμους της Ενορίας.

            Μετά την επιστροφή της Ιερής Εικόνας στην είσοδο του Ιερού Ναού και λίγο πριν την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαραθώνα κ. Μελίτων, σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωθέντες Πιστούς, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ιδιαίτερα από το χρονικό διάστημα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Σήμερα, η γιορτή των Αγίων Αποστόλων είναι και εορτή περισυλλογής. Αύριο, με τη βοήθεια του Θεού και με τις ικεσίες των Αγίων ενδόξων Δώδεκα Αποστόλων, θα λειτουργήσουμε, θα πανηγυρίσουμε, θα προσφέρουμε αναίμακτων λατρεία και όλοι μαζί θα ζητήσουμε από τον Θεό, δύναμη και κουράγιο. Να μας στηρίζει, να μας φωτίζει, να μας αγιάζει».

            Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, αλλά και στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας, εν μέσω εκατοντάδων Πιστών, διακρίναμε ακόμη, τους Δημάρχους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου κ.κ. Δημήτρη Κάρναβο και Ανδρέα Ευθυμίου αντίστοιχα, τη Δημοτική Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο – Αναπληρώτρια Δήμαρχο Κα Βάσω Μαργαρίτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους και πρώην Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Γαλανόπουλο, Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη και Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, καθώς και τις Δημοτικές Συμβούλους, Κυρίες Σοφία Παπαδοπούλου, Κορίνα Δαμουλιάνου και Νατάσα Αδαμοπούλου.

 

  

 

 

 

 

 

 

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Reviewed by on . Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Περιφορά της Ιερής Εικόνος ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαραθώνα κ. Μελίτωνα, σ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Περιφορά της Ιερής Εικόνος ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαραθώνα κ. Μελίτωνα, σ Rating: 0
scroll to top