Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12

Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12

Μάιος 12, 2015 12:13 πμ A+ / A-

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

«Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

ΜΙΑ άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα, πραγματοποίησε, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαΐου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας (Σ.Κ.Ο.), της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.), με θέμα «Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12».

Στην εκδήλωση, πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο που παράγει, εδώ και χρόνια, το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας.

 

Εδώ, ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου.

Ακολούθως, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτική Σύμβουλος, Κα Κορίνα Δαμουλιάνου, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας και επίσης Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης.

Ο χαιρετισμός της Κας Δαμουλιάνου.

Ο χαιρετισμός του κ. Χατζηιωαννίδη.

Το θέμα «Παρουσίαση του Σ.Κ.Ο., μεθοδολογία και τρόποι παρέμβασης», ανέπτυξε η Κοινωνική Λειτουργός του Σ.Κ.Ο., Κα Αγγελική Γιαννακοπούλου.

Για τις συχνές διαταραχές που εμφανίζονται στην σχολική ηλικία, αλλά και πρακτικές συμβουλές προς γονείς και εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπισή τους, αναφέρθηκε διεξοδικά η Παιδοψυχίατρος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Σ.Κ.Ο., Κα ‘Αννα Σπυριδωνίδου.

Το θέμα «Γονέας και δάσκαλος, δύο διαφορετικές θέσεις», ανέπτυξε η Κλινική Ψυχολόγος του Σ.Κ.Ο., Κα Ελένη Ιακωβίδου.

Τέλος, στις επισημάνσεις αλλά και στα συμπεράσματα που έχει καταλήξει έπειτα από μακροχρόνια εμπειρία το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, αναφέρθηκε η επίσης Κλινική Ψυχολόγος του Σ.Κ.Ο.,  Κα Γεωργία Χριστέλη.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στην πραγματικά αξιέπαινη αυτή εκδήλωση των ιθυνόντων του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας, που ως σκοπό είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των τοπικών φορέων για τις παρεμβάσεις σε μαθητές με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας στο σπίτι και στο σχολικό πλαίσιο, παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άννα Γιαννακού – Πάσχου και Γιώργος Κυριακόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Κόκουλος, Σάββας Παπαδόπουλος και Γιώργος Κουτσογιάννης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Σμύρνης Κα Κλαίρη Δεληγιάννη, η Δημοτική Σύμβουλος Νέας Σμύρνης Κα Μαρίνα Ιακωβάκη, τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ.κ. Αικατερίνη Κατσούρη, Αναστασία Σεφαλίδου, Βασίλης Μπούτσιος και Ιωάννης Κουφόπουλος, οι Παρατηρητές κ.κ. Ειρήνη Ελευθεριάδου και Νάσος Πρέτζας, ο Υπεύθυνος του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γεώργιος Μόσχος, ο Διευθυντής του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα και δραστήριος συμπολίτης μας κ. Λεωνίδας Μύαρης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας, καθώς και πολλοί γονείς και κηδεμόνες.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η Κλινική Ψυχολόγος του Σ.Κ.Ο., Κα Ειρήνη Βέκκου, ενώ σε όλους όσοι παραβρέθηκαν, αναμένονταν να σταλούν ηλεκτρονικές βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η πολύτιμη συνεισφορά στην πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης, της χορηγού Κας Τέτης Παπαβασιλείου, υπεύθυνης γνωστότατης Σχολής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύγχρονου Μουσικού Θεάτρου.

Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12 Reviewed by on . ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   ΜΙΑ άκρως ενδιαφέρουσα Ημερί ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «Πρόληψη & Παρέμβαση στην Παιδική Ηλικία 6-12» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   ΜΙΑ άκρως ενδιαφέρουσα Ημερί Rating: 0
scroll to top