Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο

Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο

Μάιος 6, 2015 11:29 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Ε2 & ΣΤ1 ΤΑΞΕΩΝ

ΜΙΑ καθόλα αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε2 και ΣΤ1 τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους Κα Ιωάννα Σκουφάκη και κ. Πέτρο Μάη, καθώς και με τον Διευθυντή τους κ. Ιωάννη Κουφόπουλο,  οι μαθήτριες και οι μαθητές των δύο συγκεκριμένων τάξεων, προχώρησαν, το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου 2015, στη δεντροφύτευση του προαυλίου χώρου μπροστά από την κεντρική είσοδο του Σχολείου, μετατρέποντάς τον, αυτόματα, σε ένα όμορφο κήπο.

Έχοντας εξασφαλίσει εγκαίρως, από την 4η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών,  την έγκριση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Αγωγής Υγείας – Πολιτιστικών Θεμάτων – Etwinning, για το σχολικό έτος 2014 – 2015, και συγκεκριμένα των προγραμμάτων «Το σποράκι πηγή ζωής», και «Βότανα – μυρωδιές και αρώματα»,  οι Εκπαιδευτικοί, με όπλο τη διάθεση των μικρών μαθητών για μάθηση, τα ενθάρρυναν, τα βοήθησαν, τους έδωσαν κίνητρα και μαζί κατάφεραν, όχι μόνο να φέρουν εις πέρας τα προαναφερόμενα προγράμματα, αλλά και να διαμορφώσουν, προς το καλύτερο φυσικά, τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του Σχολείου τους, επί της οδού Μεταμορφώσεως. Τα χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπα όλων, μετά την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος, ήταν και η καλύτερη απόδειξη για του λόγου το αληθές.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν, τόσο στις μαθήτριες και στους μαθητές που πήραν ενεργά μέρος στη δεντροφύτευση, όσο και στους Εκπαιδευτικούς τους – στο σύνολό τους, καθώς και οι υπόλοιποι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου είχαν αναλάβει ανάλογα προγράμματα, τα οποία έφεραν επίσης εις πέρας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώνεται σύντομα – οι οποίοι, με εμπειρία και με γνώση του ρόλου που καλούνται να επιτελέσουν ως Παιδαγωγοί, κατάφεραν να «κεντρίσουν» το ενδιαφέρον των μαθητών τους και να μετατρέψουν την μάθηση σε διάθεση για συμμετοχή, σε παιχνίδι, σε διασκέδαση. Όπως πρέπει να είναι άλλωστε.

Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Ε2 & ΣΤ1 ΤΑΞΕΩΝ ΜΙΑ καθόλα αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μα 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Ε2 & ΣΤ1 ΤΑΞΕΩΝ ΜΙΑ καθόλα αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μα Rating: 0
scroll to top