Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Αφιερώματα » ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Το Σκλαβί

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Το Σκλαβί

Απρίλιος 6, 2015 10:28 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Το Σκλαβί»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 ΜΙΑ θαυμάσια παιδική θεατρική παράσταση, επέλεξε να προσφέρει, αυτή την φορά, στα μέλη του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, με την ευκαιρία και των εορτών του Πάσχα.

Το μεσημέρι της Κυριακής 5 Απριλίου 2015, το Δημοτικό μας Θέατρο, γέμισε από εργαζόμενους στο Δήμο Καλλιθέας, οι οποίοι, μαζί με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαίσια παράσταση, υπό τον τίτλο «Το Σκλαβί», της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Νίκου Τσεργά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος, λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο, αφού πρώτα υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους ότι ο Σύλλογος θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα μέλη του και τα παιδιά τους, ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο σκηνοθέτης του έργου κ. Νίκος Τσεργάς, ο οποίος ενημέρωσε, εν συντομία, τους θεατές για το έργο που επρόκειτο να παρακολουθήσουν.

Ακολούθως, τα μέλη της Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου, αποτελούμενη από τους ταλαντούχους νεαρούς ηθοποιούς Άγγελο Ωραιόπουλο, Αναστασία Τσιλιμπίου, Άρια Μάρκου, Βάσω Βεϊζαδέ, Βερόνικα Αρμάνιος, Γεωργία Μάρκου, Γιώργο Σωτηρόπουλο, Θύμιο Τσακίρη, Ιωάννα Αλμπάνη, Ιωάννα Αρμάνιος, Λένα Σέρρα, Μαρία Αρμάνιος, Μαριάννα Φεγιάς, Μαριτίνη Σαββίδη, Μάρω Καπίρη, Μυρτώ Ειρήνη Τσακίρη, Νικολέττα Ανοικτομάτη, Στάθη Τρίμη, Στέλλα Γκαζέλη, Στελλίνα Μίχου, Στυλιανή Καράπτη, Χριστίνα Ελευθεριάδη, Χριστίνα Πέρρα, Αλέξανδρο Φεγιά, Δημήτρη Σταμπουλίδη, Ευρύκλεια Βρούλου, Λευτέρη Ντανίκα, Ντέμη Παπαδιαμάντη, Ορέστη Λέτσο και Στέλιο Χατζηνικολάου – Ράπτη, ερμηνεύοντας καταπληκτικά διάφορους λόγους, καθήλωσαν τους θεατές και στο τέλος της παράστασης, απέσπασαν, καθόλα δίκαια, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων.

Η θεατρική παράσταση που απέδωσαν μοναδικά οι συντελεστές της, «το Σκλαβί», είναι ένα λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, το οποίο γράφτηκε κάπου στις αρχές του 1900 και στη συνέχεια διασκευάστηκε από την μεγάλη μας ηθοποιό Ξένα Καλογεροπούλου, αποσπώντας το βραβείο «Κάρολος Κουν», ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο της περιόδου 2000 – 2001.

Είναι ένα έργο, που όπως είχε δηλώσει παλαιότερα και η ίδια η Ξένια Καλογεροπούλου, «ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να τη βρει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι, που είναι μακρύ και επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδελφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας. Η βασιλοπούλα, όμως, δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο, αλλά το «σκλαβί», που ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι την αγάπησε».

Για άλλη μία φορά, ο Σύλλογος Εργαζομένων, επέλεξε, σε πείσμα των καιρών, να προσφέρει μία ακόμη εξαίσια θεατρική παράσταση στα μέλη του, αλλά και στα παιδιά τους, ενώ μετά το τέλος, φρόντισε έτσι ώστε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση, να παραλάβουν και από μία σακούλα γεμάτη λιχουδιές.

Και του χρόνου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Το Σκλαβί Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Σκλαβί» ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΙΑ θαυμάσια παιδική θεατρική παράσταση, επέλεξε να προσφέρ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Σκλαβί» ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΙΑ θαυμάσια παιδική θεατρική παράσταση, επέλεξε να προσφέρ Rating: 0
scroll to top